jade roller

De jade roller oftewel gezichtsroller is de laatste tijd erg populair geworden en het wordt door heel veel (web) shops aangeboden. Op Social Media is zo een gezichtsmassageroller ook heel erg populair, heel veel mensen gebruiken het. Maar de belangrijkste vraag is, wat is nou een jade roller en werkt het ook echt? of is het alleen maar een trend? In dit artikel ga ik al je vragen beantwoorden omtrent de jade roller en zelf heb ik het ook uitgeprobeerd dus ik zal er uiteraard ook mijn ervaring met jou delen. Benieuwd? laten we snel beginnen!

Wat is een Jade Roller? En werkt het?
Jade roller + haarband

Wat is een Jade Roller?

Een jade roller is een verzorgingstool om je gezicht een massage te geven wat vervolgens veel voordelen heeft voor je huid. Het is gemaakt van de steen jade en het bestaat al sinds de 7e eeuw in China. Zo’n gezichtsmassageroller stimuleert de bloedsomloop en het schijnt te werken tegen wallen en rimpels, maar ook tegen stress en acne/ puistjes. Daarnaast beschermt het je tegen negatieve energie. De jade roller bestaat in heel veel soorten en maten. Meestal heeft een gezichtsmassageroller twee functionele kanten, een grote en een kleine roller. De kleine roller gebruik je om bij de kleine plekjes van het gezicht te komen, bijvoorbeeld rondom je ogen. En de grote roller gebruik je voor de rest van het gezicht.

Wat is een Jade Roller? En werkt het?
Gebruik jade roller

Gebruik

De jade roller kan je tijdens je dagelijkse gezichtsverzorging gebruiken, rol dagelijks over een gereinigde huid voor ongeveer 5 -10 minuten. De gezichtsroller kan je op een droge huid gebruiken, maar ook in combinatie met bijvoorbeeld jouw favoriete gezichtsolie, serum, dag- of nachtcrème.

Begin in het midden van het gezicht en rol zachtjes naar buiten. Hetzelfde geldt voor het voorhoofd, rol vanuit het midden van je voorhoofd naar de haarlijn. Voor het gebied rondom de ogen gebruik je de kleine steen. Reinig de jade roller na ieder gebruik met een vochtige doek.

Tip: Je kan de jade roller eventueel in de koelkast leggen voor verkoelend resultaat.

jade roller
Jade roller

Werkt het echt?

Voordat ik de gezichtsroller ging aanschaffen, heb ik eerst research gedaan op het internet om te kijken wat anderen ervan vinden en of het echt werkt. Omdat ik veel positieve reviews las op internet, heb ik dus besloten om de jade roller ook te kopen en te kijken of het voor mij ook gaat werken. Destijds heb ik de Betty’s jade roller van de Action aangeschaft, kost ongeveer 3 euro.

Ik heb het een aantal keer gebruikt en wat ik gemerkt heb, is dat ik wat onderhuidse puistjes erbij heb gekregen. Ik dacht misschien is het een toeval, want als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik een acne-gevoelige huid heb. Dus ik ben er een tijdje mee gestopt, totdat mijn onderhuidse puistjes weg waren en daarna weer gebruik van gemaakt. Nou en ik kan je vertellen dat het geen toeval was, want nadat ik weer de jade roller ging gebruiken, kreeg ik helaas weer te maken met hetzelfde probleem, namelijk onderhuidse puistjes. Terwijl de gezichtsroller juist tegen acne/ puistjes zou moeten werken. Verder is het wel een heerlijke ontspannende massage voor mijn gezicht, alleen wel jammer dat ik puistjes van krijg.

Dit is natuurlijk mijn persoonlijke ervaring met de gezichtsroller. Dat het voor mij niet heeft gewerkt, betekent niet dat het voor jou ook niet gaat werken. Wil je weten of de gezichtsroller wat voor jou is? dan is het belangrijk om het zelf uit te proberen.

Verkrijgbaarheid

Op Bol.com kan je verschillende soorten jade rollers vinden en de prijs verschilt per jade roller.

Heb jij weleens een gezichtsmassageroller gebruikt?

Lees ook: Revox B77 Bio oliën Review