Waar moet je op letten bij het kopen van een kerstboom

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is om een kerstboom in huis te halen! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een kerstboom? Hier zijn een paar handige tips.

Kies de juiste maat

Bij het kiezen van een kerstboom is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in je huis. Meet daarom vooraf de hoogte en breedte van de plek waar de boom komt te staan. Zo voorkom je dat je een te grote of te kleine boom aanschaft.

Kijk naar de naalden

Let goed op de staat van de naalden wanneer je een kerstboom gaat kopen. Zijn ze stevig en groen? Dan is dat een teken dat de boom vers is. Vermijd bomen waarvan de naalden al droog of bruin beginnen te worden, dit duidt namelijk op ouderdom.

Controleer de stevigheid

Een stevige kerstboom is essentieel om ongelukken en omvallen te voorkomen. Controleer daarom altijd de stevigheid van de boom voordat je hem koopt. Geef de boom voorzichtig een zachte schud en kijk of de takken goed vastzitten.

Let op geur en soort

Een heerlijk ruikende kerstboom kan bijdragen aan de feestelijke sfeer in huis. Kies daarom een boomsoort die bekend staat om zijn geur, zoals een Nordmann-spar of een Fijnspar. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of je geen allergische reactie krijgt van bepaalde boomsoorten.

Vraag naar verzorgingstips

Tot slot is het handig om bij de verkoper te informeren naar verzorgingstips voor je kerstboom. Zo weet je zeker dat je jouw boom op de juiste manier behandelt en langer mooi houdt tijdens de feestdagen.

Met deze tips in gedachten kun jij nu vol vertrouwen op zoek gaan naar de perfecte kerstboom voor jouw huis! Veel plezier met het kopen en versieren van je kerstboom!

Lees ook: Kerstboom versieren? 8 tips om je kerstboom mooi te decoreren