Een acne-gevoelige huid onder controle houden kan soms best lastig zijn. Daarvoor heb je dan de juiste producten nodig. Je hebt dan bijvoorbeeld producten nodig die puistjes bestrijden door de huid te zuiveren en te kalmeren, en verstopte poriën aanpakken. Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat ik best wat producten heb uitgeprobeerd die acne bestrijden. In dit artikel vertel ik je meer over de huidproducten die ik allemaal heb gebruikt om actieve acne te bestrijden. 

Skincare producten voor een acne-gevoelige huid

Skincare producten voor een acne-gevoelige huid

Louis Widmer Skin Appeal Lipo Sol Mousse 

Dit reinigingsschuim is voor de acnegevoelige en onzuivere huid. Het verwijdert overtollig talg en remt de vorming van puistjes en onzuiverheden af. Het is zonder parfum en zonder alcohol. Je kan het ’s morgens en ’s avonds gebruiken. Actieve ingrediënten zijn: Salicylzuur, panthenol, ethylhexylglycerin en allantoïne. 

De hele Skin Appeal lijn van het merk Louis Widmer is ontwikkeld voor de acne-gevoelige huid. Wil je hier meer over weten? Lees dan dit artikel voor een uitgebreide review. 

Skincare producten voor een acne-gevoelige huid

Image Skincare Clear Cell Clarifying Gel Cleanser 

De Clear Cell Clarifying Gel Cleanser van het merk Image Skincare is een Schuimende gel cleanser, op basis van salicylzuur. Het verwijdert talg en houdt de huid zacht en glansvrij. Het is ideaal voor vette huid en actieve acne. Je kan ’s morgens en ’s avonds een kleine hoeveelheid aanbrengen op een nat gezicht. Vervolgens 30 seconden inmasseren en goed afspoelen met lauw water. 

Eucerin DermoPure Reinigingsgel 

Eucerin DermoPure Reinigingsgel  

Deze reinigingsgel is voor de vette en acnegevoelige huid. Het is een niet-comedogene gezichtsreiniger met 6% amfotere tensio-activia die overtollig talg, vuil en make-up op een milde maar effectieve manier verwijdert. Het reinigt mild en werkt anti-bacterieel. De huid voelt schoon, fris en soepel aan. 

Oriflame Love Nature Purifying Face Oil with Organic Tea Tree & Lime

Oriflame Love Nature Purifying Face Oil with Organic Tea Tree & Lime  

Love Nature Tea Tree & Lime Purifying Oil is verrijkt met biologische antibacteriële essentiële tea tree-olie, dat samen met salicylzuur puistjes bestrijdt door de huid te zuiveren en te kalmeren, terwijl poriën verkleind worden.  
De samenstelling is superfris bij het aanbrengen en heeft een bloemen-citrusgeur. Daarnaast is het product vrij van parabenen en is dermatologisch getest. 

Image Skincare PREVENTION+ Daily Matte Moisturizer SPF32 

Image Skincare PREVENTION+ Daily Matte Moisturizer SPF32 

Deze dagcrème bevat breedspectrum UVA- en UVB-filters om de huid te beschermen tegen verbranden en tegen vroegtijdige huidveroudering. Naast UVA- en UVB-filters, is PREVENTION+ Daily Matte Moisturizer SPF32 verrijkt met antioxidanten en essentiële vitamines. Hierdoor wordt de huid gehydrateerd, terwijl schade door bijvoorbeeld vrije radicalen wordt tegengegaan. Het product bevat 9% Zinkoxide en 7.5% Octinoxate.  

Eucerin DermoPure MAT Matterende fluid

Eucerin DermoPure MAT Matterende fluid  

Een matterende fluid voor de acnegevoelige huid, het bestrijdt puistjes en mee-eters actief en helpt een onzuivere en acnegevoelige huid op de lange termijn onder controle te houden. De matterende fluid vermindert roodheid, absorbeert overmatig talg, vermindert zichtbaarheid van poriën en het kalmeert irritatie. 

Dit zijn de Skincare producten voor een acne-gevoelige huid die mij geholpen hebben om actieve acne te bestrijden. Vergeet niet dat skincare heel persoonlijk is. Wat voor mij werkt, hoeft niet bij jou te passen. Daarom is het belangrijk om eerst even te testen wat wel en niet voor jou werkt, zo kom je erachter wat jouw huid nodig heeft.