Louis Widmer dag- en nachtcrème

Een stralend mooie en gezonde huid start met de juiste verzorging. Na het reinigen van je huid is het erg belangrijk om ’s ochtends een dagcrème te gebruiken en ’s avonds een nachtcrème. Overdag hebben heel andere externe factoren en fysische processen invloed op onze huid dan ‘s nachts. Je huid krijgt het overdag vaak zwaar te verduren door allerlei schadeijke factoren zoals: make-up, vrije radicalen, vuil, UV-stralen en ook stress. Daarom heeft vooral de zwaar belaste huid van het gezicht gedurende 24 uur volledig verschillende verzorgingsproducten nodig, afhankeijk van een actieve fase of een rustfase. In dit artikel ga ik je wat meer vertellen over de Louis Widmer dag- en nachtcrème.  

Louis Widmer dag- en nachtcrème

Dag- en nachtverzorging in balans 

Een dagcrème is voor het beschermen van je huid en een nachtcrème is voor het herstellen van je huid. Een dagverzorgingsproduct speelt dus in op andere behoeftes dan een nachtverzorgingsproduct. Overdag heb je een crème nodig die je huid hydrateert, beschermt en verzorgt. ’s Nachts heeft je huid hooggedoseerde actieve bestanddelen nodig die je huid helpen te voeden, regenereren en ontspannen. 

Louis Widmer Emulsion Hydro-Active 50 ml 

We beginnen met de Louis Widmer Emulsion Hydro-Active, een bijzonder doeltreffende dagcrème die de huid intensief hydrateert en die de huid op lange termijn beschermt tegen vroegtijdige veroudering en tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het bevat verfijnde actieve bestanddelen, die de natuurlijke anti-ageing functies van de huid stimuleren en behouden.  

Louis Widmer dagcrème
Actieve ingrediënten 

Biostimulatorencomplex vervangt in de hoornlaag de natuurlijke hydraterende bestanddelen. 

Matrixyl® 3000 versoepelt en hydrateert niet alleen de huid, maar vergemakkelijkt en stimuleert ook de collageensynthese. 

Panthenol verzacht de geïrriteerde huid. 

Vitamine E neutraliseert schadelijke vrije radicalen. 

Creatine een lichaamseigen stof (een aminozuurderivaat), bevordert de vernieuwing van de huid. 

Karitéboter (shea butter) is een vet, plantaardig bestanddeel van hoogwaardige kwaliteit. Het hervet de huid, vervaagt expressierimpeltjes en beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

Hyaluronzuur (vormt een film).

De Emulsion Hydro-Active is geschikt voor elke leeftijd. Het is geschikt voor gemengde huid en normale tot droge huid. Je kan het licht geparfumeerd aangeschaffen, maar ook zonder parfum. Daarnaast is het vegan en cruelty free! 

Louis Widmer Pro-Active Cream Light 50 ml 

’s Nachts terwijl je slaapt verricht ons lichaam belangrijk werk: het “herstelt” de schade die het overdag heeft opgelopen – ook op niveau van de huid. De Louis Widmer Pro-Active Cream Light nachtcrème speelt hierop in en laat je huid weer stralen. Zo word je weer wakker met een frisse, soepele en gehydrateerde huid.  
De combinatie van actieve bestanddelen in deze lichte water/olie-emulsie stimuleert en behoudt de natuurlijke anti-ageing functies van de huid. Gefragmenteerd hyaluronzuur is een echte collageenbooster. Het verbetert de elasticiteit en de vochtbalans van de huid. Daarnaast maakt deze nachtcrème de huid weer steviger en gladder! 

Louis Widmer nachtcrème
Actieve ingrediënten 

Biostimulatorencomplex, panthenol, vitamine E, vitamine A en hyaluronzuur (gefragmenteerd). 

De Pro-Active Cream Light is een nachtverzorging voor de gemengde huid. Je kan het licht geparfumeerd aanschaffen, maar ook zonder parfum. Daarnaast is het vegan en cruelty free! 

Mijn ervaring 

Dag- en nachtcrèmes zijn onmisbaar voor de dagelijkse verzorging en bescherming van mijn huid. Ik gebruik al jaren een dagcrème en een nachtcrème. Deze verzorgingsproducten van het welbekende merk Louis Widmer gebruik ik al een tijdje en ook deze keer heeft Louis Widmer mij niet teleurgesteld! Zowel de dag- als de nachtcrème zijn heerlijke producten, smeren goed uit en trekken snel in. De producten houden mijn huid lekker fris en gehydrateerd. Je hebt er ook niet veel van nodig dus een potje van 50 ml gaat dan ook lang mee! Daarnaast komen de producten met een spatel, zo haal je op een hygiënische manier de crème uit het potje.

Lees ook: Review: NYX Matte Finish Setting Spray