la roche posay effeclar

Omdat ik een acne-gevoelige huid heb, ben ik altijd op zoek naar producten die geschikt zijn voor mijn huidtype. Laatst was ik online aan het shoppen en toen kwam ik deze huidproducten tegen. Omdat ik best wel benieuwd naar was, heb ik besloten om deze huidproducten aan te schaffen. De La Roche-Posay Effaclar gezichtsverzorgingsset bestaat uit 3 producten die geschikt zijn voor de vette huid met neiging tot acne. In dit artikel ga ik je daar wat meer over vertellen dus blijf gezellig meelezen als je benieuwd naar bent! 

La Roche-Posay Effaclar gezichtsverzorgingsset (anti-acne mild routine) bevat: 
– Zuiverende Schuimende Reiningsgel Acne Gevoelige Huid  
– Micro-Exfoliërende Adstringerende Lotion Vette Huid Fles 
– Duo (+) Verzorging Tegen Imperfecties Acne Gevoelige Huid Tube 

Met deze gezichtsverzorgingsset reinig je jouw gezicht in 3 stappen: 

La Roche-Posay Effaclar Zuiverende Schuimende Reiningsgel Acne Gevoelige Huid

Stap 1 -> La Roche-Posay Effaclar Zuiverende Schuimende Reiningsgel Acne Gevoelige Huid 

Effaclar Zuiverende Gel is een schuimende, licht geurende en hypoallergene gel textuur. Het is een reinigende gezichtsverzorging voor de vette, acne-gevoelige huid die het gezicht reinigt en zuivert. Dit is de ideale gezichtsreiniging voor een jonge huid met neiging tot acne en vette huid. Dit product maakt de huid schoon dankzij uitgelezen reinigende bestanddelen die de gevoelige huid ontzien. De formule bevat ook thermaal water van La Roche-Posay, dat bekend staat voor zijn natuurlijk kalmerende en irritatie werende werking. Het product bevat geen alcohol. 

La Roche-Posay Effaclar Micro-Exfoliërende Adstringerende Lotion Vette Huid

Stap 2 -> La Roche-Posay Effaclar Micro-Exfoliërende Adstringerende Lotion Vette Huid 

De Adstringerende Lotion van Effaclar is een aanvullende gezichtsreiniging met micro-exfoliërende werking die de poriën verkleint en vrijmaakt. Het is aanbevolen voor een vette huid met imperfecties en eventueel ook verwijde poriën en/ of een ongelijkmatige huidtextuur. 
Effaclar Micro-Exfoliërende Adstringerende Lotion helpt de poriën onmiddellijk verkleinen en vrij te maken, dankzij een verbinding van sebumregulerende, zuiverende bestanddelen en micro-exfoliërend LHA. De poriën van de huid worden kleiner en dus minder zichtbaar, de huidtextuur van het gezicht wordt fijner en gelijkmatiger. Het product is licht geparfumeerd. 

La Roche-Posay Effaclar Duo (+) Verzorging Tegen Imperfecties Acne Gevoelige Huid

Stap 3 -> La Roche-Posay Effaclar Duo (+) Verzorging Tegen Imperfecties Acne Gevoelige Huid 

Dit product is een corrigerende en diep reinigende verzorging tegen onzuiverheden voor huid met neiging tot acne. Je kan het product gebruiken om snel komaf te maken met bestaande puistjes, te voorkomen dat ze terug opduiken en vorming van littekens tegen te gaan. 
Nu met anti-terugkerend effect; zodat puistjes later niet terugkomen op dezelfde plek. Het product trekt snel in en het is niet plakkerig, ook niet vet. Daarnaast is het een matterende textuur die de hele dag hydraterend werkt. 

Bovenstaande producten zijn getest onder dermatologisch toezicht. 

Mijn ervaring  

Naast bovenstaande huidproducten heb ik ook het La Roche-Posay Hyalu B5 Serum tegelijkertijd uitgeprobeerd. Het serum ging ik meteen na de lotion gebruiken en vervolgens ging ik de Effaclar Duo+ aanbrengen. De La Roche-Posay Effaclar producten heb ik ongeveer acht keer uitgeprobeerd en toen was ik er mee gestopt. Ik ga eerst even naar de pluspunten, wat ik fijn vind aan de Effaclar lijn van het merk La Roche-Posay is dat het mijn huid echt goed reinigt, na gebruik voelt mijn huid echt mooi zacht aan! Zoals je misschien al weet, heb ik een gecombineerde/ vette huid. Ik heb een vettige T-Zone en rondom mijn mond is het meestal droog. Wat ik na 4 keer gebruik heb gemerkt, is branderig gevoel rondom mijn mond. Dat komt omdat het op die plek best wel droog is. Dat vond ik eigenlijk best wel jammer want ik was zo ontzettend tevreden over deze producten. Maar goed, toen ben ik er ongeveer een week mee gestopt. Na een week heb ik weer een poging gewaagd en de producten weer gebruikt. Helaas had ik weer meteen last van een branderig gevoel en vooral rondom mijn mond. Mijn huid kan het helaas niet goed verdragen dus toen heb ik besloten om er echt mee te stoppen, jammer! 
Omdat ik het zonde vond om de producten weg te gooien, heb ik het aan mijn zus gegeven omdat zij het graag wilde uitproberen. Zij heeft ook een vette huid en zij vond de producten echt geweldig! En ze gebruikt de producten trouwens nog steeds dus dat zegt al genoeg! Zelf was ik ook best wel blij met de producten maar mijn huid was er helaas niet zo blij mee. 

Verkrijgbaarheid 

De La Roche-Posay Effaclar gezichtsverzorgingsset kan je via Pharmamarket.nl bestellen. Je kan de producten ook apart bestellen. 

– Zuiverende Schuimende Reiningsgel Acne Gevoelige Huid Pompfles 400 ml – €13,82 
Effaclar Adstringerende Lotion Vette Huid Fles 200 ml – €11,49 
Duo (+) Verzorging Tegen Imperfecties Acne Gevoelige Huid Tube 40 ml – €12,55 

Heb je al een product van het merk La Roche Posay uitgeprobeerd? 

Lees ook: Eucerin Dermopure Review