Tips om de Juiste Parfum te Vinden

Parfum is meer dan alleen een geur, het is een verlengstuk van je persoonlijkheid. Het juiste parfum kan je zelfvertrouwen vergroten en een blijvende indruk achterlaten. Maar hoe vind je nu de perfecte geur die bij jou past? Hier zijn een aantal handige tips om je op weg te helpen. 

Ken je voorkeuren 

Voordat je op zoek gaat naar een nieuw parfum, is het belangrijk om te weten welke geuren je aanspreken. Houd je van bloemige, frisse of kruidige geuren? Door dit te weten, kun je gerichter zoeken naar parfums binnen deze categorieën. 

Maak gebruik van testers 

De beste manier om te ontdekken of een parfum bij jou past, is door het uit te proberen. Maak daarom gebruik van testers in winkels of vraag om samples. Zo kun je verschillende geuren testen voordat je een beslissing neemt.

Armani My Way Navulbaar Eau de Parfum
Lancôme La vie est belle Navulbare Eau de Parfum
Yves Saint Laurent Libre Eau de Parfum
Ariana Grande Cloud Pink Eau de parfum
CHANEL CHANCE EAU TENDRE EAU DE PARFUM

Ruik aan koffiebonen

Tussen het ruiken van verschillende parfums door, kun je aan koffiebonen ruiken. Koffie neutraliseert de geur van andere parfums, waardoor je beter kunt onderscheiden tussen de verschillende geuren.

Kies een parfum op basis van het seizoen

Lichtere, frissere geuren zijn geschikter voor de lente en zomer, terwijl zwaardere, warmere geuren beter passen bij de herfst en winter.

Overweeg je persoonlijkheid en levensstijl

Kies een parfum dat past bij jouw persoonlijkheid en levensstijl. Als je bijvoorbeeld een actieve levensstijl hebt, kies dan voor een frisse geur die past bij jouw energieke persoonlijkheid.

Vraag om advies 

Parfumeurs en verkopers hebben vaak uitgebreide kennis over verschillende parfums. Aarzel niet om hun expertise in te schakelen en hen om hulp te vragen bij het vinden van de juiste geur die bij jou past. 

Let op de noten 

Parfums bestaan uit verschillende geurnoten, die in drie categorieën kunnen worden onderverdeeld: topnoten, hartnoten en basisnoten. Topnoten zijn de eerste indruk van het parfum, hartnoten komen naar voren nadat de topnoten vervagen en basisnoten vormen de langdurige geur. Kies een parfum waarvan de noten je aanspreken. 

Bepaal het doel 

Denk na over wanneer en waarvoor je het parfum wilt gebruiken. Zoek je een dagelijkse geur voor werk of wil je een speciale gelegenheid extra bijzonder maken? Dit kan invloed hebben op het type parfum dat je kiest. 

Probeer verschillende merken 

Er zijn talloze merken die parfums aanbieden en elk merk heeft zijn eigen kenmerkende stijl. Experimenteer met verschillende merken om te ontdekken welke jouw persoonlijke voorkeur heeft. 

Investeer in kwaliteit

Een goede parfum kan duur zijn, maar het is de investering waard. Een kwaliteitsparfum kan urenlang meegaan en de hele dag blijven ruiken. Kies dus voor een parfum van goede kwaliteit die lang meegaat.

Wees geduldig 

Het vinden van de juiste parfum kan tijd kosten. Geef jezelf dus de tijd om verschillende geuren uit te proberen en laat ze even op je huid ‘rusten’ voordat je een definitieve keuze maakt. Geuren kunnen namelijk anders ruiken zodra ze zich vermengd hebben met jouw lichaamschemie. 

Bovenstaande tips kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte geur die past bij jouw persoonlijkheid en levensstijl. Dus ga op ontdekkingsreis, probeer verschillende parfums uit en vind jouw ideale match! 

Lees ook: Met deze tips creëer je een ‘no make-up’ make-up look