Een tijdje geleden heb ik met jullie mijn skincare routine in de ochtend gedeeld, en vandaag ga ik het hebben over mijn skincare routine in de avond. Zoals ik al eerder heb verteld, verander ik normaal gesproken om de zoveel weken mijn huidverzorgingsproducten. Dat komt omdat ik nieuwe producten wil testen bijvoorbeeld. Maar al een tijdje gebruik ik dezelfde huidverzorgingsproducten in de avond. Over sommige producten heb ik al een uitgebreide review geplaatst. Mocht dat het geval zijn, dan plaats ik de link zodat je de uitgebreide review ook kunt doornemen mocht je dat willen.  

tea tree oil face wash

Stap 1: Gezicht reinigen 

Als eerste stap reinig ik mijn gezichtshuid met de Tea Tree Oil Face Wash. Dit product reinigt de huid effectief in de diepte, waardoor deze schoon en vrij van vuil wordt achtergelaten. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat bacteriën op de huid niet in de poriën dringen en zich nestelen, en tot puistjes, mee-eters of andere onzuiverheden ontwikkelen.    
Na een lange dag, of als je veel make-up draagt, is het aan te raden om je gezicht twee keer te reinigen met de Face Wash. De eerste keer dat je je huid schoonmaakt, verwijder je make-up resten en vuil van je huid. Door je huid een tweede keer te reinigen, zorg je ervoor dat de zeep je poriën in de diepte reinigt, zodat je onzuiverheden verwijdert. 

tea tree oil face tonic

Stap 2: Gezichtstonic gebruiken 

Nadat ik mijn gezicht heb gereinigd, reinig ik mijn poriën en mijn huid in de diepte met de Face Tonic. Ik breng de tonic aan op een wattenschijfje en verspreid het over de huid van mijn gezicht. het hoeft niet afgespoeld te worden 
De Face Tonic die ik gebruik is voorzien van de 100% natuurlijke Australische Tea Tree Olie. De olie helpt om te voorkomen dat bacteriën zich nestelen in de poriën en op de huid. Dat is vaak de oorzaak van puistjes of andere huidproblemen, en het is daarom een goed idee om producten met Tea Tree Olie te kiezen voor een onreine huid of ter preventie van puistjes en mee-eters.   

vichy mineral 89 booster

Stap 3: Mineral 89 aanbrengen 

Normaal gesproken breng ik na de gezichtstonic serum aan, maar laatst heb ik dit product aangeschaft en ik ben er helemaal fan geworden! Versterkende verzorging Minéral 89 is de nieuwe dagelijkse booster van Vichy voor een sterkere huid, stralend van gezondheid. 
Minéral 89 is een nieuwe stap in de verzorgingsroutine en kan gebruikt worden na het reinigen van de huid en vóór het aanbrengen van een serum en/ of dagcrème. Hierover lees je meer in de uitgebreide review.  

mijn skincare routine in de avond

Stap 4: Nachtcrème aanbrengen 

Als nachtcrème gebruik ik al een lange tijd de Skin Appeal Sebo Fluid van het merk Louis Widmer. Dit product is een dag- en nachtverzorging, ook bedoeld voor de acnegevoelige en onzuivere huid. Het is matterend, regelt de talgproductie en hydrateert de huid 24 uur lang. Actieve ingrediënten zijn: Saffloerolie, butyl avocadate, panthenol, vitamine E, allantoïne en gehydroliseerde jojoba-esters. 

mijn skincare routine in de avond

Stap 5: Oogcrème aanbrengen  

Ook in de avond gebruik ik heel af en toe een oogcrème, dat helpt bij het kalmeren en hydrateren van de huid rondom de ogen. Momenteel gebruik ik de Love Nature Refreshing Eye Gel van het merk Oriflame. Dit product biedt een verkoelend, verfrissend effect terwijl het ooggebied gehydrateerd en verzacht wordt. 

Dit is mijn skincare routine in de avond. En jij? Wat zijn jouw favoriete skincare producten? Laat het ons weten in de comments! 😊