Met deze tips creëer je een 'no make-up' make-up look

Wat de laatste tijd steeds populairder wordt, is de ‘no make-up’ make-up look. Het komt steeds vaker voor dat dames eerder kiezen voor een ‘no make-up’ make-up look dan een full glam make-up look. Natuurlijke make-up geeft je een frisse uitstraling en daarvoor hoef niet veel producten/ make-up te gebruiken. Vooral wanneer je dagelijks make-up gebruikt. Dan wil je natuurlijk in een paar stappen en een aantal minuten wakker en mooi eruitzien. Hou jij ook niet (meer) van een full glam look en wil je weten hoe je met een aantal stappen een natuurlijke look kunt creëren? Dan hebben we in dit artikel wat beauty tips voor je op een rijtje gezet! Met deze tips creëer je een ‘no make-up’ make-up look. Benieuwd? Neem een kopje koffie/ thee en blijf vooral gezellig meelezen! 

Stap 1: De huid voorbereiden op make-up 

Allereerst is het belangrijk om je huid goed voor te bereiden op make-up. Zo is het belangrijk om je huid goed te reinigen en vervolgens een moisturizer te gebruiken. Een moisturizer hydrateert en zorgt ervoor dat de huid voldoende vocht krijgt. Hierdoor raakt de huid minder snel vocht kwijt. 

Stap 2: Primer

Gebruik eventueel een primer om je huid gladder te maken en om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten.

Stap 3: Gebruik een lichte foundation

Kies voor een lichte en transparante foundation die past bij je huidskleur. Breng deze aan met een kwast of een sponsje en verdeel de foundation gelijkmatig over je gezicht. Werk de foundation goed uit tot aan je haarlijn en je nek, zodat er geen duidelijke lijnen ontstaan.

Stap 4: Gebruik een concealer

Gebruik een concealer om eventuele oneffenheden, donkere kringen of rode plekjes weg te werken. Breng de concealer aan met een kwastje en klop deze voorzichtig in de huid. Gebruik niet te veel concealer, anders lijkt het niet meer natuurlijk.

Stap 5: Breng een blush aan

Breng een blush aan op de appeltjes van je wangen om je gezicht een gezonde uitstraling te geven. Kies voor een lichte en natuurlijke kleur en breng de blush aan met een kwastje. Zorg ervoor dat je de blush goed uitveegt, zodat er geen harde lijnen ontstaan.

Stap 6: Werk af met een lippenbalsem

Een ‘no make-up’ make-up look heeft geen opvallende lippenstift nodig. Kies voor een lippenbalsem om je lippen te hydrateren en een subtiele glans te geven. Zo ben je klaar om de dag stralend tegemoet te gaan!

Lees ook: 5x Blush voor een acne-gevoelige huid