Nu de zon weer schijnt, is het belangrijk om zonnebescherming te gaan gebruiken. Vandaag ga ik het hebben over de Sun Gel 30 van het merk Louis Widmer. Van dit merk heb ik veel huidverzorgingsproducten gebruikt en ik kan je vertellen dat Louis Widmer één van mijn favoriete merken is! Benieuwd naar mijn ervaring met dit product? Lees dan gezellig mee! 

Lees ook: Louis Widmer Skin Appeal Lijn Review
Sun Gel 30 Louis Widmer

Louis Widmer Sun Gel 30 

De Louis Widmer Sun Gel 30 is een Lichte, niet-vette gel dat de natuurlijke bescherming van de huid verbetert. Het is een ideale zonnebescherming voor mensen met een zonneallergie en/of vette huid. Het product biedt een hoge bescherming, dringt snel in de huid, verzorgt en hydrateert de huid, en daarnaast is deze sun gel waterbestendig. Het is geschikt voor elk huidtype. 
Het product is zonder emulgatoren en zonder alcohol. En het is vegan! 

Actieve ingrediënten 

De actieve ingrediënten zijn UVA- en UVB-filters, breedspectrumfilter, L-Arginine, vitamine E, panthenol en tosolin/P 

Lees ook: Louis Widmer Emulsion Hydro-Active UV 30 Review
Louis Widmer sun gel 30

Werking 

De combinatie van UVA-, UVB- en breedspectrumfilters van hoogwaardige kwaliteit staan garant voor een hoge UV-bescherming. De waterbestendige gelbasis smeert makkelijk uit zonder een vette of plakkerige film op de huid achter te laten. Deze gel geeft de huid een aangenaam zacht gevoel. Panthenol en L-Arginine (een aminozuur) verzachten de geïrriteerde huid en zorgen ervoor dat de huid beter vocht kan vasthouden. Vitamine E beschermt tegen vrije radicalen en tosolin/P, dat van nature uit melanine stimuleert, verhoogt de melanineproductie in de diepe huidlagen.  

Gebruik 

Het is belangrijk om voldoende zonnecrème te gebruiken om zeker te zijn van een optimale bescherming: 1 vingerlengte voor het gezicht, 2 vingerlengtes per lichaamszone: twee per arm, twee per been. Ongeveer 30 minuten voordat je in de zon gaat aanbrengen. Breng de gel opnieuw aan na langdurige blootstelling aan de zon of in het zand. Opnieuw insmeren met een zonnebeschermingsproduct verlengt deze duur niet. Let op: smeer het product niet te dicht bij de ogen 

Louis Widmer zonnebescherming

Mijn ervaring 

Zoals ik hierboven al vertelde is Louis Widmer één van mijn favoriete merken! Ik heb al een aantal huidverzorgingsproducten uitgeprobeerd en ik ben dik tevreden met dit merk. Ook dit product is één van mijn favoriete producten op dit moment! Ik gebruik het al ongeveer een half jaar en mijn huid kan er niet meer zonder. Het hydrateert en verzorgt mijn huid, wat ik ook heel fijn vind aan dit product is dat het niet vettig voelt. De afgelopen periode heb ik de Sun Gel 30 alleen voor mijn gezicht gebruikt, maar nu de zon weer schijnt en het mooi weer is, ga ik het de komende periode ook voor mijn lichaam gebruiken!  

Verkrijgbaarheid 

De Louis Widmer Sun Gel 30 is verkrijgbaar via Pharmamarket.nl en in sommige apotheken. Het kost 16,38 euro (inhoud 100 ml). 

Heb jij al een product van het merk Louis Widmer uitgeprobeerd?

Lees ook:  Louis Widmer Intensief Anti-Ageing Review