Wanneer je ouder wordt, kan je huidtype met de tijd veranderen. Het kan door je leeftijd, door hormonale veranderingen of door omgevingsfactoren veranderen. Daarom is het belangrijk om te kijken wat je huid precies nodig heeft. Door het gebruik van de juiste verzorgingsproducten kan je de effecten van huidveroudering wel minder zichtbaar maken.

Vandaag ga ik het hebben over twee Intensief Anti-ageing producten van het merk Louis Widmer. Het Extrait Liposomal Anti-ageing Basisserum en de Pigmacare® Skin Tone Balance, een serum tegen pigmentvlekken. 

Lees ook: Louis Widmer Skin Appeal Lijn Review
Louis Widmer Extrait Liposomal Basisserum

Louis Widmer Extrait Liposomal Basisserum 

Het Extrait Liposomal is een intensief anti-ageing basisserum voor dag en nacht, geschikt voor alle huidtypes. Het voorziet de huid van kostbare actieve bestanddelen en het werkt diep in de huid. Daarnaast stimuleert dit product de regeneratie van de cellen waardoor het huidverouderingsproces vertraagt, en het resultaat is een stralend frisse, gladde huid die bijzonder aangenaam aanvoelt! 

Actieve ingrediënten 

Het Louis Widmer Extrait Liposomal Basisserum bevat drie actieve ingrediënten: Hyaluronzuur, Biostimulatorencomplex en Matrixyl® 3000. 

Hyaluronzuur is een bijzonder doeltreffend hydraterend bestanddeel dat een sterk vermogen heeft om vocht in de hoornlaag vast te houden. Het zorgt ervoor dat de huid aangenaam aanvoelt en laat een dunne en elastische beschermlaag achter. Het biostimulatorencomplex werkt in de diepe huidlagen en vervangt er de bestanddelen die met de jaren schaarser worden. De liposomen compenseren dit verlies op een heel doeltreffende wijze. De huid ziet er jonger en frisser uit.

Matrixyl® 3000 is een antirimpelbestanddeel dat op natuurlijke wijze collageen (= een bestanddeel dat voor de stevigheid van de huid zorgt) aanmaakt. Matrixyl® 3000 stimuleert de huid om de eigen hydratatie te regelen en verhoogt de elasticiteit ervan. Bovendien stimuleert het de huideigen herstellingsmechanismen. De huidstructuur wordt steviger en wint aan volume. Rimpels en onregelmatigheden worden als het ware van binnenuit opgevuld en zo zichtbaar zachter. 

Louis Widmer Extrait Liposomal Basisserum

Gebruik 

Het Louis Widmer Extrait Liposomal basisserum kan je één of twee keer per dag aanbrengen op een gereinigde huid en dit vóór de dag- en nachtcrème. Gebruik dit serum met mate: één tot twee keer drukken op het pompje is voldoende voor het hele gezicht.

Lees ook: Louis Widmer Emulsion Hydro-Active UV 30 Review
Louis Widmer Pigmacare® Skin Tone Balance

Louis Widmer Pigmacare® Skin Tone Balance 

De Louis Widmer Pigmacare® Skin Tone Balance werkt tegen pigmentvlekken. Het is een serum dat de huidstructuur verbetert en het werkt hydraterend. Daarnaast brengt het product de huidstructuur en de teint van elk huidtype weer in balans.  

Actieve ingrediënten 

De actieve ingrediënten zijn nicotinamide (vitamine B3), vitamine E, ascorbyl glucoside (vitamine C), hexylresorcinol, resveratrol, glycyrrhetinezuur en tetrapeptide 30.  

Werking 

Wanneer je de Pigmacare® Skin Tone Balance acht weken lang als kuur gebruikt, verminderen pigmentvlekken doeltreffend. De huid wordt aanzienlijk lichter. De teint en roodheden worden lichter, waardoor de gelaatskleur egaliseert.  
Vitamine B3 heft pigmentvlekken op, maakt de teint lichter, verzacht rimpels en verbetert de celvernieuwing.  
Vitamine C werkt tegen pigmentvlekken. Bovendien vermindert vitamine C niet alleen rimpels, huidirritaties en roodheden, maar ook de schadelijke werking van UV-stralen. Daarnaast bevordert vitamine C ook de elasticiteit van de huid door de collageensynthese in de diepe huidlagen te stimuleren. 
Antioxidanten pakken hyperpigmentatie aan, verminderen ouderdomsvlekjes en huidverkleuringen van hormonale aard.  

Louis Widmer Pigmacare® Skin Tone Balance

Gebruik 

Je kan het serum ’s morgens en ’s avonds aanbrengen op een gereinigde huid aan of enkel op de desbetreffende huidzones (op pigmentvlekken veroorzaakt door UV-stralen of op ouderdomsvlekjes). Breng daarna je dag- of nachtcrème aan. Voor overdag beveelt het merk Louis Widmer een verzorging mét UV-bescherming aan. 

Louis Widmer Extrait Liposomal Basisserum en Louis Widmer Pigmacare® Skin Tone Balance zijn vegan en cruelty free. 

Mijn ervaring 

Als je mij al wat langer volgt, dan weet je dat het merk Louis Widmer één van mijn favoriete merken is. Ik heb al wat producten van dit merk uitgeprobeerd en ik ben zeer tevreden met het merk! Dit keer heb ik deze twee producten uitgeprobeerd en ik kan je vertellen dat de producten echt doen wat ze beloven! Eerst heb ik het Louis Widmer Extrait Liposomal Basisserum uitgeprobeerd, het trekt snel in en het hydrateert mijn huid. Na een aantal weken heb ik de Louis Widmer Pigmacare® Skin Tone Balance uitgeprobeerd, het werkt ook hydraterend en het trekt snel in, daarnaast heeft dit product de roodheden op mijn gezicht verminderd!  

Louis Widmer Intensief Anti-ageing

Verkrijgbaarheid 

De producten zijn (zonder parfum/ licht geparfumeerd) verkrijgbaar bij de Etos en in sommige apotheken.

Louis Widmer Extrait Liposomal Basisserum kost 39,90 euro (inhoud 30 ml).
Louis Widmer Pigmacare® Skin Tone Balance kost 33,89 euro (inhoud 30ml).

Heb jij al een product van het merk Louis Widmer uitgeprobeerd?

Lees ook: Louis Widmer Remederm Dry Skin Lippenbalsem Review

*Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen