Koreaanse skincare routine

Vandaag gaan we het hebben over een onderwerp waar ik al een tijdje enthousiast over ben. Je hebt er vast al eens van gehoord: de Koreaanse skincare routine. Deze routine bestaat uit maar liefst 10 stappen! Ja, je leest het goed, 10 stappen. Maar voordat je afhaakt, denk eens na over de prachtige, stralende huid die je altijd al wilde hebben. Dat is precies wat deze routine kan opleveren. Benieuwd? Laten we snel beginnen!

Wat maakt de Koreaanse skincare routine zo speciaal?

De Koreaanse skincare routine is gebaseerd op het principe dat een gezonde huid van binnenuit komt. Het draait allemaal om het voeden en hydrateren van je huid, in plaats van het bedekken van imperfecties met make-up. Dit betekent dat je je huid de liefde en aandacht geeft die het nodig heeft om te stralen. Dus, laten we beginnen!

Stap 1: Make-up remover en olie cleanser

De eerste stap in deze routine is het verwijderen van je make-up met een make-up remover en olie cleanser. Dit helpt om alle make-up en vuil van je gezicht te verwijderen, zodat je huid klaar is voor de volgende stappen.

Stap 2: Water-based cleanser

Na de olie cleanser, ga je verder met een water-based cleanser. Dit helpt om eventuele resten van de olie cleanser en andere onzuiverheden te verwijderen.

Stap 3: Exfoliator

De derde stap is het exfoliëren van je huid. Dit helpt om dode huidcellen te verwijderen en je huid glad en zacht te maken. Maar wees voorzichtig, je wilt niet te hard scrubben en je huid beschadigen.

Stap 4: Toner

Na het exfoliëren, is het tijd voor de toner. Een toner helpt om je huid te balanceren en voor te bereiden op de volgende stappen in je routine.

Stap 5: Essence

De vijfde stap is het aanbrengen van een essence. Een essence is een lichtgewicht, hydraterende vloeistof die helpt om je huid te hydrateren en te voeden.

Stap 6: Treatments

Na de essence, is het tijd voor treatments. Dit kunnen serums, ampullen of boosters zijn die gericht zijn op specifieke huidproblemen zoals acne, pigmentvlekken of rimpels.

Stap 7: Sheet mask

De zevende stap is het aanbrengen van een sheet mask. Dit is een dun, papieren masker dat doordrenkt is met een serum of essence. Je laat het 15-20 minuten op je gezicht zitten en laat je huid alle goede stoffen opnemen.

Stap 8: Eye cream

Na het sheet mask, is het tijd voor een oogcrème. Dit helpt om de gevoelige huid rond je ogen te hydrateren en te beschermen.

Stap 9: Moisturizer

De negende stap is het aanbrengen van een moisturizer. Dit helpt om je huid te hydrateren en alle voorgaande producten op hun plaats te houden.

Stap 10: Sunscreen

De laatste stap is het aanbrengen van zonnebrandcrème. Dit is een essentiële stap om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

En daar heb je het, de Koreaanse skincare routine in 10 stappen. Het lijkt misschien veel, maar als je eenmaal in de routine zit, wordt het een tweede natuur. Wel is het belangrijk om te kijken wat wel en niet bij jouw huid past. Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander.  

Ik hoop dat je deze blog post nuttig vond. Laat het me weten als je nog vragen hebt of als je je eigen ervaringen met de Koreaanse skincare routine wilt delen. Ik hoor graag van je!

Lees ook: 8 tips voor het verzorgen van je huid