Het is alweer een aantal maanden geleden toen ik een artikel schreef over de IMAGE Skincare producten en mijn ervaring met jullie deelde. Mijn huidspecialiste heeft toen niet alleen geadviseerd om IMAGE Skincare te gaan gebruiken maar ook de IMAGE I Conceal Foundation. Die heb ik dus toen ook aangeschaft om even te kijken wat het voor mijn huid kan betekenen.  

IMAGE I Conceal Flawless Foundation 

De I Conceal is dekkend en waterafstotend, sluit de huid niet af en het bevat SPF 30. Daarnaast zorgt dit product voor een natuurlijk egaal effect, het verstopt de poriën niet, werkt onzuiverheden en oneffenheden weg, het kalmeert de huid bij irritaties en roodheid. En het belangrijkste is dat het de huid verbetert. Het is geschikt voor ieder huidtype en het kan dagelijks gebruikt worden. 

De foundation is verkrijgbaar in 7 kleuren  

Porcelain, Natural, Beige, Suede, Toffee, Deep Honey en Mahogany.  

Ingrediënten: 

Titanium dioxide: UVA/UVB bescherming. 
RejuvenOX PDF (Perflurodecalin): voorziet huidcellen van zuurstof gedurende de dag; ademende foundation; wondgenezend. 
Plant Afgeleide stamcel cultuur (Phytocelltec Solar Vitis): plant afgeleide stamcel voor regeneratieve doeleinden. 
Aquacacteen: verzachtend, ontspannend. 
EpiCalmin TCM (Lonicera Japonica Flower Extract): verzacht irritatie; versterkt het natuurlijke verdedigingssysteem van de huid. 
BIOS II: reduceert TWEL; op de huid gelijkende lipide die zich bevindt in de bovenste lagen van hoornlaag. 
Triple A Complex: vermindert irritatie, roodheid en tintelingen. 
Eurol BT: anti-radicale werking; vermindert oxidatieve stress. 
Gotu Kola (Centella Asiatica): herstelt. 
Zink PCA (Zincidon): geeft de huid een matte gloed; reguleert het aanmaken van talg. 
Biodynes TRF: vergroot de opname van zuurstof in de cellen zodat deze beter kunnen ademen en wonden eerder genezen. Vergroot hyaluronzuur en aanmaak van collageen. Verzachtende en ontspannende werking; verminderd hinder door zonnebrand. 
Brookosome ACEBC (blend of vitamins): liposomale levering van vitamines; verhindert lipid-vrije radicale aanvallen. 
Squalane: hydratatie. {Bron: imageskincare.nl} 

Gebruik

Wat betreft het gebruik van deze foundation wordt er geadviseerd om het met de vingertoppen aan te brengen. Ik heb dat ook weleens gedaan maar persoonlijk vind ik het niet echt prettig. Ik gebruik dan liever een make-up kwast om het product aan te brengen maar dat is natuurlijk een persoonlijk dingetje. 

Mijn Ervaring: 

Deze foundation heb ik in de kleur beige aangeschaft. Ik heb het eerder een aantal maanden dagelijks gebruikt, het is fijn in gebruik en het dekt goed! Vooral bij acne bijvoorbeeld, dan is het wel fijn om een dekkend foundation te gebruiken.  

De IMAGE I Conceal kost € 49,50 (Inhoud: 28 gr) Je kan het online bestellen via imageskincare.nl of bij een IMAGE skincare huidspecialist bij jou in de buurt. 

Naast dit product heb ik ook een aantal andere producten van het merk Image Skincare gebruikt en daar heb ik ook een artikel over geschreven. Mocht je benieuwd zijn naar mijn ervaring met de rest van de producten, klik dan hieronder:
Image Skincare Cleansers review
Image Skincare Iluma Intense Brightening Serum review
Image Skincare dag- en nachtcreme review

Heb jij al een product uitgeprobeerd van het merk Image Skincare?