Hoe maak je jouw make-up kwasten het beste schoon

Vandaag gaan we het hebben over een onderwerp dat misschien niet het meest glamoureuze is, maar wel super belangrijk: het schoonmaken van je make-up kwasten. Het is een klusje dat we vaak vergeten of uitstellen, maar het is echt cruciaal voor de gezondheid van onze huid. In deze blogpost delen we onze beste tips en tricks om je kwasten schoon en fris te houden.

Waarom is het belangrijk om je make-up kwasten schoon te maken?

Je vraagt je misschien af: “Waarom is dit zo belangrijk?” Nou, stel je voor dat je met een vuile kwast je gezicht aanraakt. Die kwast zit vol met oude make-up, huidcellen, olie, vuil en bacteriën. Niet echt iets wat je op je gezicht wilt hebben, toch? Het regelmatig schoonmaken van je kwasten helpt om huidproblemen zoals verstopte poriën, puistjes en huidirritaties te voorkomen. Bovendien zorgt het ervoor dat je make-up beter aangebracht kan worden en je kwasten langer meegaan.

Hoe vaak moet je je make-up kwasten schoonmaken?

De frequentie waarmee je je kwasten moet schoonmaken, hangt af van hoe vaak je ze gebruikt. Maar als algemene regel geldt: hoe vaker je ze gebruikt, hoe vaker je ze moet schoonmaken. Voor kwasten die je dagelijks gebruikt, zoals je foundation- en concealerkwast, raden we aan om ze minstens één keer per week schoon te maken. Kwasten die je minder vaak gebruikt, zoals je oogschaduw- en blushkwast, kun je om de twee weken schoonmaken.

Stappenplan: Hoe maak je je make-up kwasten schoon?

Oké, genoeg gepraat. Laten we aan de slag gaan!

Stap 1: Maak de kwast nat

Begin met het natmaken van de kwast onder lauw water. Zorg ervoor dat je alleen de haren nat maakt en niet het handvat, want dat kan de lijm die de haren op hun plaats houdt, beschadigen.

Stap 2: Breng zeep aan

Gebruik een milde zeep of shampoo om de kwast schoon te maken. Je kunt ook speciale kwastenreiniger gebruiken als je die hebt. Doe een beetje zeep op je hand en wrijf de kwast in cirkelvormige bewegingen in je handpalm. Je zult zien dat de zeep verkleurt door de make-up die uit de kwast komt.

Stap 3: Spoel de kwast uit

Spoel de zeep uit de kwast onder lauw water. Herhaal stap 2 en 3 totdat het water helder is en er geen make-up meer uit de kwast komt.

Stap 4: Droog de kwast

Knijp voorzichtig het overtollige water uit de kwast en droog hem af met een schone handdoek. Leg de kwast plat om te drogen. Zorg ervoor dat de haren van de kwast over de rand hangen, zodat ze van alle kanten kunnen drogen.

En dat is het! Zo simpel is het om je make-up kwasten schoon te maken. Het kost misschien een beetje tijd, maar je huid zal je dankbaar zijn. En vergeet niet: een schone kwast is een blije kwast!

Ik hoop dat je deze tips nuttig vond en dat ze je zullen helpen om je make-up routine nog beter te maken.

Lees ook: Dit zijn mijn favoriete make-up kwasten