Omdat ik veel parfum samples in mijn beautykast heb liggen, dacht ik misschien is het toch leuk om het testen en een review erover te schrijven. Ik heb al wat parfum samples getest en gereviewd en vandaag is dit parfum aan de beurt. Chanel N°5 is verkrijgbaar in 5 interpretaties en in dit artikel ga ik wat meer over de Chanel No 5 eau de parfum vertellen.  

Lees ook: Lancome Idôle Le Parfum Review
Chanel N°5 parfum

Chanel No 5 Eau de Parfum 

Dit parfum is de essentie van vrouwelijkheid. Een mythisch, tijdloos parfum, in een radicaal eenvoudige flacon. Het parfum werd uitgebracht in 1986 en de Parfumeur achter dit parfum is Jacques Polge. De geurnoot is bloemig. 

Samenstelling  

De eau de parfum is geïnspireerd op het parfum, waarmee het de karakteristieke bloemig-aldehyde geurnoten deelt. Het bloemige boeket, opgebouwd rond meiroos en jasmijn wordt opgevrolijkt met een top van hesperiden. De aldehyden maken het parfum uniek en het zacht accent van vanille geeft het een oneindig sensueel karakter. 

Chanel No 5 parfum

Mijn ervaring  

Dit parfum ruikt erg lekker. Een poederig bloemig geur, daar hou ik van! Ik heb het al een aantal keer gebruikt en wat fijn is aan dit parfum is dat het heel lang blijft zitten. Ook de flacon ziet er prachtig uit, echt zo chique. Nu gaan we naar de minpunten, zoals de Chanel Gabrielle parfum vind ik de No 5 te sterk, zo een geur zou ik persoonlijk alleen gebruiken wanneer ik een feestelijke of andere speciale gelegenheid heb. Ik zou het dus niet dagelijks gaan gebruiken.

Verkrijgbaarheid 

De Chanel No 5 Eau de Parfum is verkrijgbaar bij Douglas en 100 ml kost 110,25 euro. Je kan ook kiezen uit 35 ml, 50 ml, 100 ml en 200 ml.  

Heb jij al een parfum van het merk Chanel uitgeprobeerd?

Lees ook: Joy by Dior Eau de Parfum Review