In een eerder geschreven artikel heb ik mijn vier favoriete betaalbare make-up removers met jullie gedeeld en in dit artikel ga ik mijn vier favoriete oogmake-up removers met jullie delen. Benieuwd? Blijf dan gezellig meelezen! 

In het algemeen is het ontzettend belangrijk om je make-up aan het einde van de dag te verwijderen. Daarvoor kun je een make-up remover gebruiken. Je hebt verschillende soorten make-up removers die geschikt zijn voor verschillende huidtypes. Zo heb je bijvoorbeeld make-up removers voor droge/gevoelige huid, voor normale huid en voor vettere huid. 

NIVEA Double Effect Oogmake-up Remover

NIVEA Double Effect Oogmake-up Remover 125 ml – €7,19 

Om mijn waterproof mascara te verwijderen gebruik ik altijd de Nivea Double Effect Oogmake-up Remover. Dit product verwijdert extreme waterproof mascara en andere make-up. Wrijven is niet nodig. Het gevoelige gebied rond de ogen wordt mild en efficiënt gereinigd en de wimpers beschermd, doordat de formule Korenbloemextract bevat. Na gebruik laat het geen vettig laagje achter. Bij de AH te koop. 

Kruidvat Cleansing Lotion Oog Make-up Remover Pads 100 stuks

Kruidvat Cleansing Lotion Oog Make-up Remover Pads 100 stuks – €1,79 

Om mijn oog make-up te verwijderen gebruik ik heel af en toe de Kruidvat Cleansing Lotion Oog Make-up Remover Pads. De pads zijn al doordrenkt met lotion, waardoor ze gelijk klaar zijn voor gebruik. Door zachtjes over je ogen te wrijven met de pads, reinig je de huid rondom je ogen mild, gemakkelijk en grondig. Daarnaast zijn deze pads geschikt voor alle huidtypen.  

Clarins Instant eye make-up remover

Clarins Instant eye make-up remover – gevoelige ogen 125 ml – €27,36 

Clarins ontwikkelde een speciale oogmake-upremover voor waterproof en zware make-up. De milde formule is geschikt voor vrouwen met gevoelige ogen. B5 beschermt dan weer je wimpers en bevordert zelfs hun groeiproces. Ooit heb ik een sample meegekregen, die heb ik uitgeprobeerd en ik vind het een fijn product! Verkrijgbaar bij ICI PARIS XL

Clinique

Clinique make-up remover 50 ml – €7,49 

De Clinique Take The Day Off Deluxe make-up remover heb ik ooit als sample meegekregen toen ik een bestelling had geplaatst bij de Douglas. Ik heb het een aantal keer getest en ik vind het product wel fijn in gebruik! Het is een zeepvrije make-up remover in twee-fasen. Het neemt moeilijk verwijderbare oog- en lippenmake-up snel weg en het lost langhoudende make-up op. Het is verkrijgbaar bij de Douglas. Je kan kiezen uit 50 ml, 125 ml of 200 ml. 

Wat is je favoriete oogmake-up remover?