We weten allemaal hoe belangrijk het is om je nagels er op en top uit te laten zien. Of je nu een belangrijke meeting hebt, een date of gewoon een avondje uit met vrienden, je nagels zijn een essentieel onderdeel van je look. Maar laten we eerlijk zijn, het kan soms een uitdaging zijn om ze perfect te lakken, toch? In deze blogpost gaan we dieper in op de meest voorkomende fouten bij het lakken van je nagels en geven we je tips over hoe je ze kunt vermijden. Laten we beginnen! 

1. Je nagels niet goed voorbereiden 

Het lijkt misschien een kleine stap, maar het goed voorbereiden van je nagels is essentieel voor een mooi resultaat. Dit betekent dat je je nagels moet vijlen, buffen en schoonmaken voordat je begint met lakken. Als je dit niet doet, kan de nagellak niet goed hechten en krijg je sneller last van chippen en peeling. Dus pak je vijl en buffing block erbij en neem de tijd om je nagels klaar te maken voor de lak! 

2. Te dikke lagen aanbrengen 

Ik snap het, je wilt dat je nagellak zo snel mogelijk dekt. Maar geloof me, het aanbrengen van te dikke lagen is niet de oplossing. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je nagellak niet goed droogt en je sneller last krijgt van chippen. Probeer in plaats daarvan dunne lagen aan te brengen en neem de tijd om elke laag goed te laten drogen voordat je de volgende aanbrengt. 

3. De topcoat overslaan 

De topcoat is als de kers op de taart. Het zorgt ervoor dat je nagellak langer blijft zitten en geeft je nagels die mooie glans. Dus ook al heb je haast, sla deze stap niet over! Je zult merken dat je nagellak veel langer mooi blijft. 

4. Je nagels lakken vlak voor het slapengaan 

Je denkt misschien dat je nagellak droog is na een paar minuten, maar het duurt eigenlijk een paar uur voordat het volledig uitgehard is. Als je je nagels lakt vlak voor het slapengaan, is de kans groot dat je wakker wordt met deuken en vlekken in je nagellak. Probeer je nagels daarom eerder op de dag te lakken of neem de tijd om ze goed te laten drogen voordat je naar bed gaat. 

5. Niet hydrateren 

Net zoals je huid, hebben je nagels ook hydratatie nodig. Het regelmatig aanbrengen van nagelriemolie kan helpen om je nagels gezond en sterk te houden. Bovendien kan het ervoor zorgen dat je nagellak er beter uitziet en langer blijft zitten. Dus pak die nagelriemolie erbij en geef je nagels de liefde die ze verdienen! 

Daar heb je het, de meest voorkomende fouten bij het lakken van je nagels en hoe je ze kunt vermijden. Ik hoop dat je deze tips nuttig vond en dat ze je zullen helpen om je nagels er nog beter uit te laten zien. Vergeet niet, oefening baart kunst, dus geef niet op als het niet meteen perfect gaat. Blijf proberen en je zult merken dat je steeds beter wordt in het lakken van je nagels. Veel lakplezier!

Lees ook: Ontdek de 7 prachtige nagellak kleuren voor deze herfst