10 verrassende manieren om vaseline te gebruiken

Heb je ooit een blik geworpen op dat kleine potje vaseline in je badkamer en je afgevraagd wat je er nog meer mee kunt doen, behalve je lippen hydrateren? Nou, dan ben je op de juiste plek! Vandaag gaan we het hebben over 10 onverwachte manieren waarop je vaseline kunt gebruiken. Laten we beginnen!

1. Als highlighter

Ja, je hebt het goed gehoord! Breng een beetje vaseline aan op de hoge punten van je gezicht, zoals je jukbeenderen en onder je wenkbrauwen, voor een subtiele, natuurlijke gloed. Wie heeft er dure make-up nodig als je vaseline hebt, toch?

2. Om je parfum langer te laten duren

Wist je dat als je een beetje vaseline aanbrengt op de plekken waar je normaal gesproken parfum spuit, je parfum langer blijft zitten? Probeer het eens uit!

3. Droge voeten

Vaseline kan je ook gebruiken voor je droge voeten. Je kan het bijvoorbeeld ’s avonds aanbrengen en de volgende ochtend word je wakker met zachte voeten.

4. Om je schoenen te laten glanzen

Heb je een paar leren schoenen die een beetje dof zijn geworden? Wrijf er wat vaseline op en ze zullen weer als nieuw glanzen!

5. Als lipscrub

Meng wat vaseline met suiker en je hebt je eigen DIY lipscrub. Het is goedkoop, gemakkelijk te maken en houdt je lippen zacht en gehydrateerd.

6. Om je nagelriemen te hydrateren

Vaseline is geweldig om droge en gescheurde nagelriemen te hydrateren. Breng het gewoon aan op je nagelriemen voordat je naar bed gaat en word wakker met zachte en gezonde nagelriemen.

7. Om je wenkbrauwen in vorm te houden

Heb je last van onhandelbare wenkbrauwen? Breng dan een beetje vaseline aan om ze de hele dag in vorm te houden.

8. Om je huid te beschermen tijdens het verven van je haar

Als je je haar thuis verft, breng dan wat vaseline aan op je voorhoofd en nek om te voorkomen dat de verf je huid vlekt.

9. Om je sieraden gemakkelijker aan te trekken

Heb je moeite om die strakke ring van je vinger te krijgen? Smeer er dan wat vaseline op en hij glijdt er zo af!

10. Om je huid te hydrateren

En ten slotte, vaseline is een geweldige moisturizer. Het houdt je huid zacht en gehydrateerd, vooral tijdens de koude wintermaanden.

Daar heb je het, 10 onverwachte manieren om vaseline te gebruiken. Probeer ze eens uit en laat ons weten wat je ervan vindt!

Lees ook: Ontdek de beste lippenbalsems tegen droge lippen